Avsnitt 24 – Mat utan eld

Vi har en rekordvarm och torr sommar bakom oss som lett till totalt eldningsförbud i stora delar av Sverige. Och än är varken sommaren eller eldningsförbudet över! I detta avsnitt pratar vi därför om hur vi tänker kring friluftsmat när man inte får elda.

Denna sommaren har vi fått tänka till lite när vi gett oss ut på tur. Stormköken och tändstickorna har fått stanna hemma till fördel för mattermosar, mat som tillags med varmvatten från termos och så kall mat förstås. Men vad har vi stoppat i mattermosarna, vad har vi för knep för att få maten att hålla sig varm respektive kall och hur kan man använda naturen som kyl? Vi pratar om lite lyxigare mat i smidiga förpackningar att ta med direkt från din vanliga matbutik, enkla frukost och mellanmålstips och en hel del annat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.