Avsnitt 65 – Friluftsadvent

Det är jul och här kommer ett lite kortare julhälsningsavsnitt från oss, Linnea och Pierre!

Vårt samtal kom att handla om mysigt adventsfika i skogen, att lite saffran kan få i princip vad som helst att kännas lite juligt, glögg i termos, eldvarma lussebullar och längtet efter mer tid ute i skogen. Vi hann även prata lite om tomtevandringar, pyntade granar i skogen och frilufsiga julklappar. Nu tar vi på Friluftspodden jullov för att vila upp oss, fira jul och vara ute i naturen. Håll utkik på vårt Instagramkonto @friluftspodd och Facebooksida (Friluftspodden) i mitten på januari för att märka när vi kör igång igen.

Nu önskar vi alla våra kära lyssnare en riktigt god jul och ett gott nytt friluftsår!
Hälsningar Linnea & Pierre

Vi lovade också att publicera vårt recept på krabbelurer med saffran.

SaffranskrabbelurerSaffranskrabbelurer

Ingredienser, typ 12 krabbelurer

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5g (ett paket) saffran
  • Smör att steka i
  • Socker och kanel att vända de färdiga krabbelurerna i

Gör såhär

  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och saffran
  • Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken i ägget och sockret. Se till att det inte klumpar sig utan blir en slät smet.
  • Häll smeten i en burk/flaska med bred öppning eler i en matlåda med säkert lock
  • Stek krabbelurerna på bägge sidor
  • i rikligt med smör över elden eller på stormkök. Hellre lite lägre temperatur och längre stektid än tvärtom.
  • Vänd krabbelurerna direkt i socker och kanelblandning när de är varma och ät direkt. Kan också serveras med vispad grädde och sylt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.