Det är jul och här kommer ett lite kortare julhälsningsavsnitt från oss, Linnea och Pierre!
Vårt samtal kom att handla om mysigt adventsfika i skogen, att lite saffran kan få i princip vad som helst att kännas lite juligt, glögg i termos, eldvarma lussebullar och längtet efter mer tid ute i skogen. Vi hann även prata lite om tomtevandringar, pyntade granar i skogen och frilufsiga julklappar. Nu tar vi på Friluftspodden jullov för att vila upp oss, fira jul och vara ute i naturen. Håll utkik på vårt Instagramkonto @friluftspodd och Facebooksida (Friluftspodden) i mitten på januari för att märka när vi kör igång igen.
Nu önskar vi alla våra kära lyssnare en riktigt god jul och ett gott nytt friluftsår!
Hälsningar Linnea & Pierre
Vi lovade också att publicera vårt recept på krabbelurer med saffran.
Ingredienser, typ 12 krabbelurer
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5g (ett paket) saffran
- Smör att steka i
- Socker och kanel att vända de färdiga krabbelurerna i
Gör såhär
- Vispa ägg och socker pösigt
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och saffran
- Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken i ägget och sockret. Se till att det inte klumpar sig utan blir en slät smet.
- Häll smeten i en burk/flaska med bred öppning eler i en matlåda med säkert lock
- Stek krabbelurerna på bägge sidor
- i rikligt med smör över elden eller på stormkök. Hellre lite lägre temperatur och längre stektid än tvärtom.
- Vänd krabbelurerna direkt i socker och kanelblandning när de är varma och ät direkt. Kan också serveras med vispad grädde och sylt.
Podcast: Play in new window | Download
Prenumerera: Apple Podcasts | Android | Google Podcasts | Spotify