Avsnitt 8 – Friluftsflödet

I det här avsnittet angriper vi ämnet friluftsliv från en lite annorlunda vinkel. Vi pratar friluftsliv i sociala medier!

Sociala medier har blivit en del av vår moderna version av att lära sig från generation till generation eller av byäldsten som satt inne på all den viktiga kunskap och erfarenhet man behöver för att klara sig i naturen. Dagens samhälle ser annorlunda ut och friluftslivet likaså, på gott och ont. Vårt behov av tid i naturen är dock fortfarande stort och för många människor är friluftslivet avgörande för deras fysiska och mentala hälsa.

Eftersom vi lever aningens längre från naturen numera kan vi behöva lite hjälp med hur vi närmar oss den, hur vi klär oss för att möta den och vad vi håller oss mätta med när inget kylskåp och elspis finns i närheten. Men nu har vi lite gått ifrån systemet att lära oss dessa erfarenhetsbaserade kunskaper av våra egna tidigare generationer. Nu finns det istället otroligt många andra som kan och vill delge oss sina erfarenheter och kunskaper, lika gratis som förr i tiden! Det sker idag genom sociala medier som i sitt enormt stora flöde av information kan nå ut till oss.

Men som sagt, det är ett ENORMT stort flöde av information och hur hittar man något friluftsrelaterat och vettigt i allt detta? Om det nu är det man vill lära sig mer om och det vill vi ju ungefär hela tiden.  Det är detta vi samtalar om i avsnitt 8 som vi kallar Friluftsflödet. Vi pratar om var man kan hitta bloggar, instagramkonton och Youtubekanaler att söka information och inspiration till sitt friluftsliv helt enkelt!

Friluftspodden hittar du givetvis också i flödet på Facebook och Instagram!

Kolla även in listan som vi sammanställt med länkar till en hel del kunskapskällor och inspiration.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.